MAE susţine îndreptarea cât mai grabnică a situaţiei postului Radio Chisinau

mae susţine îndreptarea cât mai grabnică a situaţiei postului radio chisinau MAE îşi exprimă speranţa că vor fi luate măsurile necesare pentru îndreptarea cât mai grabnică, pe cale administrativă şi juridică, a situaţiei postului Radio Chişinău.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îşi exprimă speranţa că vor fi luate măsurile necesare pentru îndreptarea cât mai grabnică, pe cale administrativă şi juridică, a situaţiei postului Radio Chişinău şi va susţine, în conformitate cu competenţele sale, un astfel de rezultat.


Ministerul Afacerilor Externe regretă decizia nejustificată și nefundamentată, motivată pur politic, a Consiliului Municipal Chișinău în ce privește interzicerea utilizării toponimicului "Chișinău" de către postul Radio Chișinău.


Parte componentă a Radio România, postul Radio Chișinău este prezent pe piața media din Republica Moldova de la 1 decembrie 2011 și s-a impus de la bun început prin calitatea și echidistanța producției editoriale și prin profesionalismul echipei sale. Radio Chișinău a stabilit standarde înalte în ceea ce privește jurnalismul modern, european și respectul pentru public, pentru informarea corectă și onestă a acestuia. Prin prezența sa, Radio Chișinău a adus o contribuție importantă la consolidarea pluralismului pe piața media din Republica Moldova și la emergența unei prese cu adevărat libere și independente. Radio Chișinău reprezintă o sursă de informare valoroasă și de încredere pentru cetățenii din Republica Moldova. De asemenea, postul de radio a fost de la bun început o voce puternică, pertinentă, în susținerea parcursului pro-democratic și pro-european al Republicii Moldova, iar încercarea de schimbare a numelui său reprezintă un atac la identitatea, tradiția și încrederea pe care acest post a dezvoltat-o de-a lungul anilor.comunicat MAE


www.rri.ro
Publicat: 2022-05-27 18:12:00
Vizualizari: 194
TiparesteTipareste