Jurnal Românesc – 26.08.2022

jurnal românesc – 26.08.2022 Militarii care au făcut parte din lotul României la Jocurile Invictus 2022, desfășurate la Haga, în Olanda, au fost medaliați în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul Ministerului Apărării Naţionale.

Militarii care au făcut parte din lotul României la Jocurile Invictus 2022, desfășurate la Haga, în Olanda, au fost medaliați în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul Ministerului Apărării Naţionale. Ei au primit din partea ministrului de resort, Vasile Dîncu, Ordinul Meritul Sportiv și Medalia Meritul Sportiv, conferite de președintele Klaus Iohannis "în semn de apreciere a rezultatelor obținute, pentru talentul, dăruirea și profesionalismul dovedite în promovarea imaginii Armatei României". Lotul României la Jocurile Invictus de la Haga a cucerit 11 medalii (patru de aur și șapte de argint). Echipa a fost alcătuită din 20 de militari răniți, clasați cu gradul II și III de invaliditate sau apt limitat, care au evoluat la șapte discipline sportive individuale și o disciplină de echipă. România s-a aflat la a treia prezenţă la competiţia sportivă internaţională, după Toronto în 2017 şi Sydney în 2018. Alături de militarii români, la Jocurile Invictus au participat militari răniţi din 19 de ţări, între care Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franța, Germania, Polonia, Afghanistan, Irak, Georgia, Coreea de Sud, Canada şi Ucraina.

 

Noul ambasador al României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a avut o întrevedere cu ministrul Justiției de la Chişinău, Sergiu Litvinenco, în cadrul căreia s-a discutat despre colaborarea dintre cele două state în acest domeniu, despre planul comun de acțiuni și despre consolidarea relațiilor dintre instituțiile de drept de pe cele două maluri ale Prutului. Diplomatul român a apreciat eforturile depuse până în prezent de administraţia de la Chişinău pentru reformarea sistemului de justiţie şi a reiterat disponibilitatea României de a continua buna cooperare. Totodată, ambasadorul a dat asigurări că Republica Moldova poate miza în continuare pe spijinul României în calea sa spre integrarea în Uniunea Europeană. La rândul său, ministrul a mulţumit pentru susţinerea pe care România a acordat-o la conferințele donatorilor "Platforma de Sprijin a Republicii Moldova", care au avut loc la Berlin și București, și şi-a exprimat încrederea că statul român va avea aceeaşi deschidere și la următoarea conferință, de la Paris. Cristian-Leon Țurcanu a preluat atribuţiile de ambasador la Chişinău în luna iunie. El l-a înlocuit pe Daniel Ioniţă, care a condus reprezentanţa diplomatică din 2016.

 

Asociația italo-română "Villaggio Romeno", în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș și "Cenaclul de la Roma", organizează evenimentul intitulat "Zilele Limbii Române", care se desfăşoară până pe 28 august. Punctul culminant al manifestării va fi un concert folk al formaţiei Emisfera, care va avea loc la 28 august, la Pavona. "Zilele Limbii Române” sunt marcate, de asemenea, printr-un concurs online cu premii intitulat "Ce înseamnă pentru mine limba română", care s-a desfăşurat online şi ai cărui câştigători vor fi anunţaţi la 28 august. Evenimentul cuprinde şi o acțiune de promovare a literaturii și lecturii în limba română, printr-o campanie de donații de cărți destinată elevilor și familiilor de români din zona Roma - Lazio. Sărbătoarea Zilei Limbii Române este marcată în ţara noastră la 31 august.

 

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă, prin intermediul reţelei Eures România, 209 locuri de muncă pentru români în Spaţiul Economic European. Cele mai multe, 96, se găsesc în Belgia, unde sunt căutaţi ospătari şi muncitori necalificaţi în agricultură. În Germania sunt disponibile 30 locuri de muncă pentru şoferi de camion, curieri şi educatori. În Polonia românii pot alege dintre cele 27 locuri de muncă pentru muncitori în depozit, vopsitori, strungari, sudori şi lăcătuşi. Finlanda pune la dispoziţie 23 locuri de muncă pentru operatori maşini cu comandă numerică şi muncitori în industria prefabricatelor din beton. Olanda oferă 14 locuri de muncă pentru legumicultori şi culegători de fructe, iar în Norvegia sunt căutaţi 12 tâmplari, frizeri, instalatori sanitari şi sticlari. Oferta completă se găseşte pe site-ul anofm.ro la secţiunea Eures.

 

 

RadioRomaniaInternational · Jurnal Românesc – 26.08.2022

 

 


www.rri.ro
Publicat: 2022-08-26 11:43:00
Vizualizari: 353
TiparesteTipareste