Sport Club RRI: Fotbal

sport club rri: fotbal Întreaga lume este conectată, în aceste zile, la principalul eveniment sportiv al anului - Cupa Mondială de fotbal din Qatar.

Întreaga lume este conectată, în aceste zile, la principalul eveniment sportiv al anului - Cupa Mondială de fotbal din Qatar. Au apărut deja suprizele, precum victoria Arabiei Saudite în fata Argentinei, precum şi controversele, în special cele generate de tehnologia de asistenţă a arbitrajului. Vorbind despre arbitraj, trebuie să menţionăm că România este reprezentată în Qatar de trei cavaleri ai fluierului. Istvan Kovacs şi-a făcut deja încălzirea, fiind al patrulea oficial al partidei de deschidere dintre Qatar şi Ecuador. Un alt român, Ovidiu Mihai Artene, a fost asistent de rezervă pentru acelaşi joc. Din lotul de arbitri români pentru Cupa Mondială mai face parte tuşierul Vasile Marinescu. Mai trebuie spus că ultimul român care a condus un joc ca arbitru de centru la turneul final al unui Cupe Mondiale a fost Ioan Igna, în 1986, în Mexic. Ultimul asistent de margine delegat la un turneu final a fost Nicolae Grigorescu, în Franţa, în anul 1998. Liderul prezenţelor româneşti la turneele finale rămâne Nicolae Rainea, delegat la competiţia din 1974, găzduită de Germania, la cea din 1978, care a avut loc în Argentina, şi la ediţia 1982, din Spania.


Dacă la nivelul echipelor de seniori, reprezentativa României ratează cu consecvenţă prezenţa la turneele finale, la tineret lucrurile stau mult mai bine. În 2019, vă amintim, România a ajuns până în semifinalele Campionatului European pentru jucători sub 21 de ani. Anul viitor, competiţia va fi găzduită de România şi Georgia, astfel că "tricolorii mici" sunt calificaţi din oficiu. Zilele trecute, elevii antrenorului Emil Săndoi s-au reunit şi au disputat două jocuri de pregătire. Au trecut de Steaua Bucureşti, liderul ligii secunde, cu 4 la 2, şi au încheiat la egalitate jocul cu prim-divizionara FC Argeş - scor 2 la 2. În luna martie a anului viitor,  Naţionala sub 21 de ani a României va disputa jocuri amicale cu Portugalia şi Germania. La Campionatul European de tineret de anul viitor, România se va afla în aceeaşi grupă cu Spania, Ucraina şi Croaţia.  


RadioRomaniaInternational · Sport Club RRI -23.11.2022

www.rri.ro
Publicat: 2022-11-23 09:34:00
Vizualizari: 235
TiparesteTipareste