Noua Zeelandă - Stare de urgență din cauza inundațiilor

noua zeelandă - stare de urgență din cauza inundațiilor Noua Zeelandă a declarat starea de urgență, pentru o perioadă de șapte zile, până la data de 3 martie 2023, în zonele: Northland, Auckland, Tairāwhiti, Bay of Plenty, Hawke's Bay și districtul Tararua.

Noua Zeelandă a declarat starea de urgență, pentru o perioadă de șapte zile, până la data de 3 martie 2023, în zonele: Northland, Auckland, Tairāwhiti, Bay of Plenty, Hawke's Bay și districtul Tararua, informează Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE).  


Din cauza inundațiilor, a fost emis un ordin de evacuare pentru persoanele aflate în Esk Valeey. Se recomandă să se limiteze deplasarea în zonele afectate de inundații și furtunile puternice.


Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Melbourne: +61(0)99783804, +61(0)997 83806, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.


În cazul unei situaţii cu caracter de urgenţă, românii pot apela telefonul de permanență al Consulatului României la Melbourne: +61410599155.


MAErecomandă cetățenilor români care călătoresc în străinătate consultarea paginii web www.mae.ro şi reamintește faptul că au la dispoziție aplicația "Călătoreşte în siguranţă" (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".www.rri.ro
Publicat: 2023-02-24 21:48:00
Vizualizari: 377
TiparesteTipareste