Primul tronson de cale ferată cu ecartament european, inaugurat în Republica Moldova

primul tronson de cale ferată cu ecartament european, inaugurat în republica moldova Primul tronson de cale ferată cu ecartament european a fost inaugurat la 3 septembrie 2013 în Republica Moldova, la Giurgiuleşti.

Primul tronson de cale ferată cu ecartament european a fost inaugurat la 3 septembrie 2013 în Republica Moldova, la Giurgiuleşti. Acesta va asigura conexiunea dintre Portul Internaţional Giurgiuleşti din Republica Moldova și comunitatea europeană, la frontiera cu România.

 

Prima garnitură de tren care a intrat în R. Moldova pe o linie cu ecartament european, după aproape 17 ani, a venit de la Galați. Tot pe 3 septembrie, după o pauză de 15 luni, din Zona Economică Liberă a plecat prima garnitură cu containere pe segmentul reabilitat Giurgiuleşti-Cahul.

 

Până la sfârşitul anului 2013 Calea Ferată a Moldovei intenţionează să lanseze cursa de tren pentru pasageri Giurgiuleşti-Galaţi, cu frecvenţă zilnică, iar în 2014 ruta de pasageri Cahul-Giurgiulești-Galaţi.

 

Circulaţia trenurilor pe segmentul de cale ferată Giurgiuleşti-Cahul, care face conexiunea sudului cu nordul Republicii Moldova a fost sistată în iunie 2012 din cauza unor alunecări de teren.


www.rri.ro
Publicat: 2013-09-03 22:04:00
Vizualizari: 348
TiparesteTipareste