Mâncărurile alese de la curţile domneşti şi de la cele boiereşti au fost menţionate de-a lung...
În perioada iernii, pe lângă cartofi sau varză murată, fasolea boabe a fost şi rămâne un ing...
În România există localităţi în care sunt cultivate anumite legume, astfel încât leguma resp...
De la Bobotează şi până la intrarea în postul Paştelui pe care catolicii îl sărbătoresc în...
Delta Dunării este una dintre marile atracţii turistice ale României....
Având influenţe ale bucătăriei maghiare şi austriece, regiunea istorică a Maramureşului se re...
Astăzi vă prezentăm reţeta unei ciorbe inventate într-un oraş din Bucovina şi care se numeş...
Untura este obţinută, de obicei, după sacrificarea tradiţională a porcului, în perioada Crăci...
Ospeţele boiereşti din principatele române reprezenta o ocazie de a arăta invitaţilor cât de b...
Păstrăvul, caşul, cârnaţii şi şunca sunt produse ce pot fi conservate prin afumare, un proced...
Masa de Revelion începe cu platouri cu aperitive reci, pe care îşi fac loc preparate specifice di...
La 20 decembrie, de Ignat, în multe gospodării din România a avut loc sacrificarea rituală a por...
Mai sunt doar câteva zile până la Ignat (20 decembrie), ziua în care în România are loc sacrif...
Specie de peşte care trăieşte în apele de munte, curate şi bogat oxigenate, păstrăvul figurea...
Ziua Naţională a României(marcată la 1 Decembrie) pare să iasă din canoanele bisericeşti lega...
De la mijlocul lunii noiembrie şi până la Crăciun creşte ponderea mâncărurilor de bază de le...
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved