Vineri este programată la Beijing ceremonia de deschidere a ediției 2022 a Jocurilor Olimpice de iarnă.
Vineri este programată la Beijing ceremonia de deschidere a ediției 2022 a Jocurilor Olimpice de iarnă. Delegația olimpică română cuprinde 22 de sportivi, dintre care 8 vor concura în competițiile feminine, iar 14 în cele masculine, la sanie, bob, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon şi patinaj viteză. În cadrul delegației s-a înregistrat însă, deja, un caz de COVID-19, cel al antrenorului lotului olimpic de sanie, Ioan Apostol, a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, care a precizat că tehnicianul român se va supune izolării conform regulamentelor Comitetului de Organizare a Jocurilor. Toţi participanţii la Jocurile Olimpice sunt testaţi zilnic.
Rezultatele slabe obţinute de sportivii români la gimnastică şi atletism, în ultimii ani, au dus la căderea federaţiilor de specialitate pe locurile 9 şi 10 în topul finanţării de la bugetul de stat, a declarat ministrul român al sportului, Eduard Novak. S-au luat în calcul rezultatele anului 2021 în baza competițiilor internaţionale, respectiv cupe mondiale, europene, campionat mondial, european, seniori, tineret şi numărul de medalii. Oficialul i-a remarcat pe sportivii de la canotaj, cu 34 de medalii, de la judo, cu 14 medalii, și de la tenis de masă, cu 9 medalii. "Îmi doresc să investim, pentru că sunt 48 de cluburi ale ministerului, şi doar 12 sau 15 secţii de gimnastică, ceea ce este foarte puţin. Vreau să deschidem, în doi - trei ani, încă 15 sau 20 de secţii de gimnastică. Pentru că gimnastica a ajuns exact ca sporturile de iarnă, se practică doar în anumite zone. Noi, dacă vrem gimnastică solidă, trebuie să avem gimnastică în toată ţara şi asta este cheia", a mai spus Eduard Novak.
Stadioanele bucureștene reconstruite recent în vederea pregătirii echipelor care au venit în România pentru Euro 2020 intră, timid, în circuitul competițional. Stadionul Arcul de Triumf va găzdui, sâmbătă, meciul de rugby dintre echipele naționale ale României și Rusiei. Arena va fi deschisă însă, în curând, și pentru fotbal, fiind încă necesare o serie de formalități de ordin juridic. Echipa bucureșteană FCSB, vicecampioana României, și-a anunțat deja intenția de a evolua pe noul stadion, cu o capacitate de 8000 de locuri. Cât privește Stadionul Giulești, este posibil ca acesta să găzduiască, pe 26 februarie, derby-ul dintre echipele bucureștene Rapid și Dinamo, a declarat, într-o conferință de presă, antrenorul rapidist Mihai Iosif. Lucrările de construcţie la noul Stadion Giuleşti au fost încheiate la sfârşitul anului 2021, iar la 4 ianuarie 2022 arena a fost preluată oficial în administrare de Clubul Sportiv Rapid, care a început imediat procedurile pentru obţinerea tuturor avizelor de funcţionare a stadionului.
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved