Premierul Dacian Cioloş şi-a exprimat, miercuri, regretul faţă de moartea unui cetăţean român în atentatul din 14 iulie, de la Nisa.
Premierul Dacian Cioloş şi-a exprimat, miercuri, regretul faţă de moartea unui cetăţean român în atentatul din 14 iulie, de la Nisa. "E o tragedie care a lovit o familie întreagă, pentru că soţia şi copilul se află răniţi în spital. Din informaţiile pe care le avem, evoluţia lor este bună şi sper că se vor însănătoşi cât mai repede" - a declarat Dacian Cioloş, adăugând că Bucureştiul păstrează legătura cu serviciile medicale franceze pentru a se asigura că românii internaţi primesc cele mai bune îngrijiri. Pe lângă cei trei, încă doi români - soţ şi soţie, ambii răniţi - au fost victime ale atentatului de la Nisa.
Premierul Dacian Cioloş s-a declarat îngrijorat că sunt extrem de puţine persoane înscrise în Registrul Electoral destinat alegerilor parlamentare în diaspora. El a precizat că, aşa cum este actuala legislaţie din domeniu, nu pot fi organizate secţii de votare decât pe baza înscrierilor în acest Registru. Premierul Cioloş şi-a exprimat convingerea că noul ministru delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, Maria Ligor, va avea ideile şi energia necesare pentru a pregăti cât mai bine scrutinul din comunităţile româneşti de peste hotare.
Guvernul a aprobat, miercuri, plata contribuţiei României la Fondul voluntar al NATO pentru susţinerea Armatei Naţionale Afgane, în valoare de 2,1 milioane lei, pentru perioada 2015 - 2016, conform angajamentelor asumate la nivel înalt în cadrul forurilor internaţionale. Într-un comunicat al Executivului se arată că plata contribuţiei pentru 2017, de 500.000 de dolari americani, urmează să fie autorizată printr-o Hotărâre de Guvern distinctă. La Conferinţa de la Bonn din decembrie 2011, comunitatea internaţională s-a angajat să continue instruirea, echiparea, finanţarea şi dezvoltarea armatei afgane începând cu anul 2015.
Programul oficial de internship al Guvernului va fi lansat luni, la Biblioteca Naţională a României. 200 de tineri - studenţi şi absolvenţi - vor fi stagiari în 43 de instituţii-gazdă, între care 20 de ministere. Tinerii provin din 20 de universităţi româneşti şi 32 din Europa. Programul de internship al Guvernului, al cărui scop este de a familiariza tinerii cu administraţia publică, se află la a patra ediţie.
România are cel mai rapid internet din Uniunea Europeană, dar este, în acelaşi timp, un adevărat rai al hackerilor, întrucât securitatea cibernetică nu este aproape deloc dezvoltată. Într-un raport al Organizaţiei de specialitate Strategikon se arată că Guvernul ar trebui să adopte cât mai curând posibil o strategie naţională de securitate în domeniul informatic, respectând libertăţile civile şi dreptul la viaţă privată. Numărul atacurilor informatice asupra autorităţilor publice a crescut anul trecut, cele mai întâlnite incidente fiind legate de compromiterea site-urilor vulnerabile şi neactualizate.
Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Mitropolia Ortodoxă din Germania, împreună cu câţiva oameni de afaceri germani, au iniţiat proiectul Galaţi 2020, al cărui prim pas va fi înfiinţarea unei clinici pentru tratarea copiilor bolnavi de cancer la Spitalul de Pediatrie Sf. Ioan din Galaţi, a anunţat miercuri, arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian. Proiectul Galaţi 2020 îşi propune dezvoltarea resurselor, în special din sănătate, educaţie şi turism. O delegaţie din Germania şi mitropolitul Serafim, care slujeşte creştinilor din Germania, Scandinavia, dar şi din alte ţări europene, se află, de altfel, zilele acestea, la Galaţi la invitaţia arhiepiscopului Casian. Pe de altă parte, 900 de medici pediatri vor fi instruiţi în domeniul terapiei intensive pentru copii printr-un proiect româno-elveţian. Ministerul Sănătăţii participă cu 15% din fonduri, iar partea elveţiană cu 85%. Valoarea proiectului este de aproximativ 500 de mii de euro.
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved