Astăzi ne oprim la Muzeul Zambaccian din Bucureşti.
Clădirea Muzeului Zambaccian a fost construită la finalul anilor '40 și mărită pe măsură ce colecția se mărea și avea nevoie de tot mai mult spațiu de expunere. Există un parter generos, cu o sală mare, unde se află piese de mobilier spaniol, italian și un șemineu impresionant. Ușile nu sunt tradiționale, nu se deschid într-o direcție sau alta, ci intră în perete tocmai pentru a nu ocupa spațiul de expunere.
Georgiana Iacob, din cadrul secției de Educație, Comunicare și Proiecte Culturale a Muzeului Național de Artă al României.
"Ultima sală, de la parter, dedicată lui Luchian, are un luminator tocmai pentru a crea o lumină difuză, foarte potrivită pentru privirea lucrărilor de artă. Tot la parter se află una dintre frumoasele încăperi ale acestei clădiri, biroul-bibliotecă al colecționarului, în care sunt expuse lucrări semnate de Theodor Pallady. Etajul are o seamă de încăperi de mici dimensiuni, fostele dormitoare ale familiei. Aceste încăperi sunt transformate acum în mici săli de expunere. Coridoarele de legătură, unde lumina nu e atât de puternică încât să deranjeze exponatele, sunt dedicate desenelor. Tot aici, la etaj, este expusă în două săli de mici dimensiuni colecția de artă franceză."
Muzeul se află pe una dintre străzile liniștite din nordul Bucureștiului și poate fi vizitat de miercuri până duminică, între orele 10.00 și 18.00.
Linkuri utile
Copyright © . All rights reserved