X

Premiul Societăţii Civile

Alain Coheur, membru CESE (foto: ©EU / EESC)

Premiul Comitetului Economic și Social European (CESE) pentru societatea civilă a fost creat în 2006, pentru a răsplăti și încuraja inițiativele și realizările concrete ale organizațiilor societății civile și/sau ale persoanelor fizice – la toate nivelurile: european, național, regional și local – care contribuie în mod semnificativ la promovarea identității și integrării europene.
Pe 7 martie anul acesta, la Bruxelles, Comitetul Economic și Social European a recompensat cinci organizații non-profit pentru contribuția lor remarcabilă la combaterea tulburărilor de sănătate mintală.
Premiul de 50 000 de euro a fost împărțit între cele cinci proiecte câștigătoare.
Alain Coheur, membru CESE, membru al juriului care a analizat proiectele câştigătoare de anul acesta, specialist pe probleme de sănătate a relatat:
„A fost o selecţie foarte complicată, pentru că am primit peste o sută de candidaturi, aşa că a avut loc o preselecţie realizată de experţi reuniţi pentru a face o primă triere, iar apoi s-a constituit juriul, din care am făcut parte, cu trei reprezentanţi ai Comitetului (n.r. Economic şi Social European), care s-a bazat pe primele informaţii şi pe lectura proiectelor candidate, din care am reţinut într-un final cele mai bune 7 candidaturi, iar astăzi îi recompensăm pe cei mai buni dintre cei mai buni.”
Fundația irlandeză Third Age (Vârsta a treia) a câștigat Premiul premiul I în valoare de 14 000 EUR. Organizația caritabilă irlandeză a câștigat premiul cu rețeaua sa de implicare socială AgeWell, care luptă împotriva singurătății la bătrânețe. Ceilalți patru câştigători au primit fiecare 9 000 EUR și au fost clasați după cum urmează:Locul 2: Asociația Pro Lapinlahti, FINLANDA, pentru centrul său comunitar Lapinlahden Lähde, Locul 3: Integra, SLOVACIA, pentru initiativa „Crazy? Deci ce!’, Locul 4: Fundația Lilinkoti, FINLANDA, pentru jocurile sale The World of Recovery (Lumea vindecării), Locul 5: Organizația Animenta, ITALIA, pentru proiectul său Telling Stories for Good (Să spunem continuu poveşti).
Alain Coheur, membru CESE, membru al juriului care a analizat proiectele câştigătoare de anul acesta, specialist pe probleme de sănătate a explicat:
„Astăzi este vorba despre Premiul pentru sănătatea mintală. Vom recompensa Asociaţia Europeană care a găsit modalitatea cea mai originală de abordare a problemelor de sănătate, fie cu referire la populaţie în general, fie cu referire la populaţia tânără, pentru că vedem că astăzi sunt mari pericole pentru populaţia tânără europeană, foarte labilă în faţa problemelor de sănătate mintală,în special în urma Covidului, şi au fost multe abordări originale care au apărut în diferite ţări Ue, iar obiectivul este să reunim toate aceste idei şi să să o găsim pe cea mai bună, dar au fost multe.
Dificultatea astăzi este că nu există multe zone în care tinerii se pot exprima legat de problema lor. Aşa că important este să existe asociaţii care să de dezvolte şi care să răspundă expres acestei necesităţi a tinerilor, în care să aibă încredere, cu care să existe o relaţie de proximitate şi care să îi ajute, uşor, uşor să îşi exprime problemele.”

Categories: Alo, Bruxelles?
X

Headline

You can control the ways in which we improve and personalize your experience. Please choose whether you wish to allow the following:

Privacy Settings