ICR 'Mihai Eminescu' la Chişinău organizează o expoziţie de pictură a artistului plastic Ion Jabinschi. Vernisajul va avea loc pe 16 martie, la Galeria Filarmonicii Naţionale 'Serghei Lunchievici', şi va putea fi vizitată până pe 16 aprilie.
ICR 'Mihai Eminescu' la Chişinău organizează o expoziţie de pictură a artistului plastic Ion Jabinschi. Vernisajul va avea loc pe 16 martie, la Galeria Filarmonicii Naţionale 'Serghei Lunchievici', şi va putea fi vizitată până pe 16 aprilie. Ion Jabinschi este cunoscut în special pentru lucrările sale de pictură murală şi religioasă realizate împreună cu echipe de zugravi la Catedrala Metropolitană 'Naşterea Domnului' din Chişinău, Biserica 'Tuturor Sfinţilor' din Chişinău, Mănăstirea Răciula şi Mănăstirea Curchi. Începând din 1998, lucrările sale au putut fi văzute în cadrul unor expoziţii individuale sau de grup organizate în Republica Moldova şi România.
ICR Varşovia va participa, între 16-18 martie, la Târgul de Carte de la Gdansk. La standul românesc, mobilat asemeni unei biblioteci, vor fi expuse şi oferite spre vânzare publicului volume şi publicaţii româneşti apărute în Polonia în ultimii ani, precum şi dicţionare şi albume. Dintre cele mai noi volume apărute pe piaţa poloneză amintim 'Cea mai frumoasă poveste', de Adrian Cioroianu, 'Celelalte poveşti de dragoste', de Lucian Dan Teodorovici, 'Fetiţa care se juca de-a Dumnezeu', de Dan Lungu, 'Falsul Dimitrie', de Dumitru Crudu, nominalizat în acest an la Premiul Poetul European al Libertăţii 2018. Gala acestui premiu va avea loc chiar la Gdansk pe 25 martie.
Pe 15 martie va fi lansată, la Târgul de Carte de la Leipzig-2018, cartea "Leipzig-București-Lipscani: o poveste europeană", realizată de specialiști ai Muzeului Municipiului București. Tot joi, va avea loc ceremonia de decernare a premiilor oferite la secţiunile beletristică, nonficţiune/eseu şi carte străină-traducere din cadrul Târgului. La ultima secţiune a fost nominalizat şi Ernest Wichner, pentru versiunea în limba germană a romanului "America de peste pogrom", semnat de Cătălin Mihuleac. România va fi ţară invitată de onoare la ediţia de anul acesta a Târgului de Carte de la Leipzig, desfăşurat în perioada 15 - 18 martie.
Analia Selis, alături de ceilalți membri ai grupului ArgEnTango, violoncelistul Răzvan Suma, pianistul Mariano Castro, bandoneonistul Omar Massa și violonistul Rafael Butaru, propun publicului o întâlnire cu tangoul argentinian tradițional la Kammermusiktage Barth Festival, în Germania. Grupul se află într-un nou turneu - ArgEnTango Tradițional - ce se derulează în luna martie în 12 orașe din România și Germania.
Filmul mut Ecaterina Teodoroiu (1931, regia: Ion Niculescu-Brună), unul dintre reperele istorice ale cinematografiei românești, este prezentat publicului la Cinemateca din Ierusalim. Joi, el va fi proiectat la Cinemateca din Holon. Proiecțiile vor fi acompaniate de muzică live, compusă de Dan Dediu, prestigios compozitor român contemporan. Evenimentele au loc în cadrul sărbătorii Francofoniei în Israel sub egida celebrării Centenarului Marii Uniri, care are loc până pe 15 martie 2018.
Corina Ozon merge, pe 16 martie, pentru prima oară, la Roma, pentru a se întâlni cu cititorii săi, la inițiativa Librăriei virtuale LibroM, prima librărie românească online din Italia. Corina Ozon este printre cei mai populari scriitori ai momentului în România. Cu șapte cărţi bestseller, numeroase lansări de carte în ţară, întâlniri cu românii din Londra, Madrid și Torino, este considerată de presa românească "un fenomen" și continuă să-și uimească cititorii prin diferențele de stil din fiecare carte.
Nützliche Links
Copyright © . All rights reserved