România este invitată de onoare a ediţiei 2018 a Târgului Internaţional de Carte de la Leipzig, important eveniment european de profil şi unul dintre cele mai mari din lume.
România este invitată de onoare a ediţiei 2018 a Târgului Internaţional de Carte de la Leipzig, important eveniment european de profil şi unul dintre cele mai mari din lume. "Zoom in Romania" este mottoul sub care, în cadrul târgului, la standul romanesc dar si în alte spatii cunoscute din Leipzig, au loc peste 70 de evenimente care au în vedere promovarea autorilor români contemporani. De asemenea, România va fi prezentă la ediţia din acest an a Salonului cărţii de la Paris, desfăşurată între 16 şi 19 martie 2018, cu un stand şi cu o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Român. Logo-ul participării româneşti este"România, aşa cum nu aţi mai citit-o". Nume importante ale literaturii şi culturii române se vor afla la standul românesc de la Livre Paris, printre aceştia numărându-se Virgil Tănase, George Banu, Dumitru Preda, Dumitru Tepeneag, Doina Lemny, Magda Cârneci. La mesele rotunde vor fi prezenţi scriitori români şi străini, traducători şi editori francezi precum Eugen Uricaru, Vintilă Mihăilescu, Ana Antonescu, Sebastian Reichmann, Michel Carassou, Marily le Nir, Jean-Louis Courriol, Thierry de la Croix.
In perioada 14-21 martie, la Beijing, Baoding şi Shanghai,ICR Beijing organizează evenimentul "Sosirea Primăverii" cu participarea de înaltă ţinută a Corului Regal. Această acţiune se numără printre evenimentele organizate de ICR Beijing cu scopul de a sărbători Centenarul Marii Uniri. Pe 17 martie, la sediul ICR Beijing, Corul Regal va oferi publicului un recital de excepţie, iar grupul artistic "Iubitorii din Beijing ai cântecului şi dansului tradiţional românesc" va prezenta dansuri populare româneşti. Turneul din China al Corului Regal se va finaliza cu recitalul susţinut la Conservatorul din Shanghai, pe 20 martie. Programul pe care îl va susține corul va fi format din cântece, în special românesti, dedicate Centenarului Marii Uniri, dar şi din repertoriul internaţional, inclusiv chinezeşti, cele mai multe fiind dedicate florilor şi primăverii.
Pe 21 martie, la Muzeul Belvedere 21 din Viena, va fi lansat volumul bilingv Dan Perjovschi. Cartea carnetelor. La eveniment vor participa artistul Dan Perjovschi şi istoricul de artă şi curatorul Alina Serban.Volumuleste un proiect editorial inedit ce urmăreşte consemnarea naraţiunilor grafice ale lui Dan Perjovschi pornind de la cercetarea arhivei artistului, ce constă într-un număr de aproximativ 250 de carnete. Începând cu sfârşitul anilor '80, carnetele devin un spaţiu de lucru, deopotrivă public şi privat, unde artistul notează fapte istorice şi evenimente cotidiene, situaţii şi momente expoziţionale care i-au definit traseul artistic şi care, într-un sens mai larg, recompun în paginile publicaţiei peisajul complex al societăţii româneşti şi internaţionale din ultimii 25 de ani, aducând în prim-plan destinul artistului est-european. Dan Perjovschilocuieşte şi lucrează în Bucureşti şi Sibiu. A avut expoziţii personale în muzee precum Tate Modern Londra, MoMA New York, Macro Roma, Reykyavik Art Museum sau Kiasma Helsinki.
Nützliche Links
Copyright © . All rights reserved